Hari Ahad yang lalu, pada 23hb January 2011, Encik Wong daripada Canon Pro Center, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur telah menjemput saya untuk berkongsi pengelaman bagi memberikan ceramah mengenai Seni Rias Makanan. Ceramah adalah mengenai Asas Seni Rias Makanan untuk Fotografi. Seramai lebih kurang 20 orang peserta menghadiri ceramah tersebut. Peserta didedahkan mengenai tips dan teknik-teknik asas Seni Rias Makanan. Ceramah menekankan kepada bagaimana mengendalikan bahan-bahan makanan untuk fotografi. Ceramah yg berlangsung selama dua jam tersebut berakhir dengan sesi soal jawab. Kebanyakan peserta menunjukkan minat dan meminta agar satu lagi bengkel yang lebih advance diberikan dalam masa yang terdekat. INSYAALLAH saya tiada halangan untuk itu dan bersedia untuk berkongsi pengetahuan dengan semua.
We do offers food styling and photography workshop training and services:food styling and photography for menu and menu design, advertisement, packaging and any food related photography. Other services includes menu / recipes / product development,product review, menu planning, menu design, menu consultation, product packaging and design. We offers you an affordable food photography at your place (restaurant). We can help you to transform your food into high quality delicious looking photograph.
Monday, January 24, 2011
Canon Pro Talk - Basic Food Styling for Photography
Hari Ahad yang lalu, pada 23hb January 2011, Encik Wong daripada Canon Pro Center, Berjaya Times Square, Kuala Lumpur telah menjemput saya untuk berkongsi pengelaman bagi memberikan ceramah mengenai Seni Rias Makanan. Ceramah adalah mengenai Asas Seni Rias Makanan untuk Fotografi. Seramai lebih kurang 20 orang peserta menghadiri ceramah tersebut. Peserta didedahkan mengenai tips dan teknik-teknik asas Seni Rias Makanan. Ceramah menekankan kepada bagaimana mengendalikan bahan-bahan makanan untuk fotografi. Ceramah yg berlangsung selama dua jam tersebut berakhir dengan sesi soal jawab. Kebanyakan peserta menunjukkan minat dan meminta agar satu lagi bengkel yang lebih advance diberikan dalam masa yang terdekat. INSYAALLAH saya tiada halangan untuk itu dan bersedia untuk berkongsi pengetahuan dengan semua.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
That sounds really interesting and fun, chef
ReplyDelete